Jouluvalojen säilytys
Omassa kodissasi sinä päätät, milloin siirrät joulukoristeet pois. Se voi olla heti joulunpyhien jälkeen, loppiaisena tai vaikka Nuutinpäivänä. Itse aloitin joulun purkamisen uudenvuodenpäivänä. Silloin sai lähteä kuusi, ja nyt loppiaisena loput koristeet. Ainoastaan ulos jätin yhdet valot odottamaan valoisampia aikoja.
Säilytän jouluvaloja erillään muista koristeista. Siitä huolimatta useampi joulunaloitus on kulunut siten, että nyhrään tuskastuneena valoketjujen solmuja auki.
Tässä sinulle kolme vinkkiä jouluvalojen säilytykseen. (Samansisältöinen postaus löytyy myös Instagramin puolelta.)
- Säilytä vain toimivat ja mieluisat jouluvalot. Vie rikkinäiset jouluvalot elektroniikkakeräykseen. Tarpeettomat, esimerkiksi vääränsävyiset tai pituiset, voit myydä tai lahjoittaa.
- Karsimisen jälkeen selvitä huolellisesti valoketjujen solmut. Kiität itseäsi ensi jouluna! Muista palkita itseäsi, sillä tämä on eniten hermoja kiristävä vaihe. Keitä vaikka kuppi kahvia ja ota muutama suklaapala motivointiavuksi.
- Jotta valoketjut eivät takkuuntuisi säilytyksessä, säilytä ne erillään omissa pakkauksissaan. Jos pakkauksia ei ole tallella, voit hyödyntää esimerkiksi tyhjiä karkkirasioita tai kierittää valot pahvinpalan ympärille.
Omista jouluvaloistani yksi valosarja oli rikki, joten se sai lähtöpassit. Yhden pidemmän valosarjan pujottelin pahvilevyn ympärille, toinen taas muutti suklaarasian sisälle. Sopiva kolokin vielä jäi, joten ulkovaloillekin on paikka odottamassa.
Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua sinullekin.
Loppiaisterveisin Kotikissa Niina